Základní škola Chlumčany

Pondělí, 20. ledna 2020

Ilona

Školní jídelna

Jídelní lístek od 20. do 24. ledna 2020

Čísly 1 – 14 jsou označené alergeny v použitých potravinách
(alergeny viz. tabulka níže)
Vaříme dle norem školního stravování.
K pití podáváme i vodu/s limetkou/pomerančem/zázvorem/citrónem.

Pondělí:
Polévka rybí s vločkami 1,4,6,7,9
Vepřové v mrkvi 1,7, brambor, džus

Úterý:
Polévka hrachová 6,9
Nudle s mákem/tvarohem/oříšky 1,7,5,8,
ovocná přesnídávka, čaj instantní, mléko 7

Středa:
Polévka drůbková z vaječné jíšky 1,3,6,7,9
Hovězí na houbách 1, rýže, zeleninová obloha,
čaj s citrónem, mléko rafaelo 7,5,13

Čtvrtek:Polévka mrkvová s quinou 6,7,9
Srbská směs 1, bramborový knedlík 1,3,7,12,
sirupová voda

Pátek:
Polévka česnekový krém s houskou 6,7,9,1
Francouzské brambory 1,3,7, zeleninový salát,
čaj bylinkový, mléko malina 7

Jídelní lístek od 27. do 31. ledna 2020

Čísly 1 – 14 jsou označené alergeny v použitých potravinách
(alergeny viz. tabulka níže)
Vaříme dle norem školního stravování.
K pití podáváme i vodu/s limetkou/pomerančem/zázvorem/citrónem.

Pondělí:
Polévka zeleninová s kroupami 1,6,7,9 OVOCE
Čočka na kyselo 1, vejce vařené 3, okurka steril. 10,
rozpek 1,3,7, čaj s citrónem, melta 1,7

Úterý:
Polévka husí se sýrovým svítkem 1,3,6,7,9
Kuře a la bažant 1,6,7, tarhoňa 1, kompot, mošt

Středa:
Polévka hrstková 6,7,9
Smažené rybí filé 1,3,4,7, bramborová kaše 7,
zeleninový salát, čaj instantní, mléko vanilka 7

Čtvrtek:
Polévka drožďová s krupičkou a vejci 1,3,6,7,9
Guláš 1,6,7,9, houskový knedlík 1,3,7,
džus, lipánek 7

Pátek:
Polévka masový krém 1,6,7,9
Karbanátek (krůtí +králičí) 1,3,7,
tyrolský salát /lehký bramborový salát/ 10

Informace o alergenech

 

Skladba jídelníčku ve školní jídelně

Při sestavování jídelního lístku se musíme řídit vyhláškou MŠMT a dodržovat výživové dávky. To, jak je plníme, si můžete přečíst na nástěnce školní jídelny (u bývalé kanceláře) každý měsíc. Aby byl jídelníček pestrý a zdravý, mělo by se v něm objevit maso drůbeží 3 x za měsíc, ryby 2 x, hovězí / králičí / divočina 5 x, vepřové maso 4 x, bezmasá jídla / luštěniny / zeleninová jídla 4 x a sladká jídla 2 x. I přílohy k hlavnímu jídlu mají svá pravidla a také se musí střídat. Ke kompletnímu obědu patří ještě salát nebo kompot a samozřejmě polévka, pití, někdy ovoce, zelenina, moučník, tvaroh či jogurt. I když se snažíme, aby se v naší jídelně vařila chutná a zdravá jídla, ne vždy se všem zavděčíme. Naším přáním je, aby všem chutnalo a na talířích zůstalo jen málo nesnědeného jídla.

Za celý kolektiv školní jídelny vedoucí A. Miková

 
Doporučená pestrost jídelníčků
Základní informace pro rodiče a žáky

        Počet přístupů: 289337

© 2007 - 2020 ZŠ Chlumčany & FoXprofi.com