Při sestavování jídelního lístku se musíme řídit vyhláškou MŠMT a dodržovat výživové dávky. To, jak je plníme, si můžete přečíst na nástěnce školní jídelny (u bývalé kanceláře) každý měsíc. Aby byl jídelníček pestrý a zdravý, mělo by se v něm objevit maso drůbeží 3 x za měsíc, ryby 2 x, hovězí / králičí / divočina 5 x, vepřové maso 4 x, bezmasá jídla / luštěniny / zeleninová jídla 4 x a sladká jídla 2 x. I přílohy k hlavnímu jídlu mají svá pravidla a také se musí střídat. Ke kompletnímu obědu patří ještě salát nebo kompot a samozřejmě polévka, pití, někdy ovoce, zelenina, moučník, tvaroh či jogurt. I když se snažíme, aby se v naší jídelně vařila chutná a zdravá jídla, ne vždy se všem zavděčíme. Naším přáním je, aby všem chutnalo a na talířích zůstalo jen málo nesnědeného jídla.
Za celý kolektiv školní jídelny vedoucí A. Miková
Doporučená pestrost jídelníčků
Základní informace pro rodiče a žáky
04. 12. 2023
Okresní přebor ve florbalu pro 1. stupeň (Plzeň) – vybraní žáci 3. až 5. ročníku
05. 12. 2023
Projekt Kamarád – 1. a 9. ročník
07. 12. 2023
Exkurze – Národní muzeum (Praha) – 7. ročník
07. 12. 2023
Představení „LouTkáček“ – Stavovské divadlo (Praha) – 5. ročník
13. 12. 2023
Besedy s cestovatelem (ČR, Šumava) – 8. a 9. ročník
14. 12. 2023
Fotografování do ročenek – 9. ročník
21. 12. 2023
„Tonda, Slávka a kouzelné světlo“ (kinosál KZ Chlumčany) – 1. stupeň
Pondělí:
Polévka drůbková s bulgurem 1,6,7,9
Výpečky 1, špenát 3,7, bramborový knedlík 1,12,
čaj se sirupem, mléko 7
Úterý:
Polévka petrželová 6,7,9 JABLKO
Fazole na kyselo 6,7, okurka sterilovaná 10,
chléb 1, muffiny 1,3,7, džus
Středa:
Polévka zeleninová s kapáním 1,3,7
Kebab na špejli 1,3,7, bramborová kaše 7,
kompot, čaj s citrónem, mléko ochucené 7
Čtvrtek:
Polévka pórkový krém 1,6,7,9
Frankfurtská pečeně 7,1, rýže,
šlehaný tvaroh 7, džus
Pátek:
Polévka vločková 6,7,9,1
Rybí filé/kostky zapečené s vejci 3,4,6,7,10,
brambor 7, tatarská omáčka 3,10, čaj ovocný
© 2007 - 2023 ZŠ Chlumčany, všechna práva vyhrazena.